In acest articol va prezentăm 2 variante de ceaiuri diuretice, utile in tratarea infectiilor renale – ceaiuri folosite in medicina populara.
Ceai diuretic varianta 1
Compozitie: frunze de nuc, codite de cirese, rizomi de pir, coada calului.
Actiunea farmacodinamica: saponinele din rizomii de pir si sarurile de potasiu din coditele de cirese au actiune puternic diuretica, uleiurile volatile din coada calului, din frunzele de nuc si din rizomii de pir au actiune antiseptica. Saponinele din rizomii de pir produc sudoratie, deci ajuta la scaderea febrei.
Utilizare: Acest ceai este un ceai diuretic, benefic pentru tratarea infectiilor renale insotite de febra.
Mod de preparare si administrare:
Se utilizeaza ca decoct facut din: 1 lingurita de coada calului, 2 lingurite de rizomi de pir, 1 lingurita de frunze de nuc, 1/2 pumn de codite de cirese – la 400 ml apă. Se fierbe 10 minute, la foc mic. Ceaiul se bea in 2-3 reprize pe parcursul zilei.
Ceai diuretic varianta 2
Compozitie: flori de galbenele, flori de coada soricelului, radacina de cerentel, coada calului.
Actiunea farmacodinamica: uleiurile volatile dingalbenele si coada soricelului si eugenolul din radacinile de cerentel actioneaza ca dezinfectante ale tractului intestinal; uleiurile volatile din coada calului si coada soricelului au actiune antiseptica, iar uleiul volatil din florile de galbenele produce sudoratie scazand febra.
Utilizare: Acest ceai este un ceai diuretic, benefic pentru tratarea infectiilor renale si intestinale concomitente, insotite de febra, infectii colibacilare.
Mod de preparare si administrare:
Se utilizeaza ca infuzie din: cate o lingurita rasa din fiecare planta la 300 ml apa clocotita. Ceaiul se bea in 2-3 reprize pe parcursul zilei.
Atenție! Informațiile prezentate în articol nu înlocuiesc tratamentele recomandate de către medicul specialist, și se recomandă consultarea cu medicul înainte de utilizare ceaiurilor sau altor tratamente de acest gen!