Sari la conținut

Detoxifierea organismului – de ce, cum si cand se face?

  • de

Ce este detoxifierea organismului?

Organismul uman poate fi privit ca un ansamblu, o masinarie, ca un sistem și așa cum orice alt sistem are nevoie de curățare și întreținere, și organismul uman are nevoie de curățare și întreținere, care în acest caz poartă denumirea de detoxifiere.

Detoxifierea –  vizează reducerea și/eliminarea substanțelor toxice din organism, care se acumulează în timp, din multe motive, printre care principalul motiv este alimentația de slabă calitate nutritivă, de tip fast-food bazată și produse rafinate industrial (făina albă, zaharuri/zahăr, uleiuri hidrogenate, grăsimi nesănătoase, carne procesată mecanic, etc), sucuri și dulciuri, alimentația tot mai sintetică și plină de chimicale, aditivi, potențiatori de gust, coloranți, indulcitori artificiali și alte substanțe nocive și fără aport nutritiv. La toate cele enumarate anterior, în zilele noastre se adaugă încă doi factori majori, care contribuie din plin la acumularea de substanțe toxice în organism, afectând/încetinind sau chiar blocând procesele naturale de detoxifiere, acesti factori fiind: stresul și sedentarismul. Deși corpul uman este dotat cu o funcție de detoxifiere naturală, care se realizează prin intermediul ficatului, rinichilor și a tractului gastro-intestinal inferior, din cauza factorilor nocivi amintiți anterior alimentația proastă, stresul și sedentarismul, toate aceste organe sunt supra-solicitate și nu mai fac față “bombardamentului” cu substanțe nocive făcând astfel aproape imposibilă detoxifierea naturală a organismului, și de aceea sunt importante curele de detoxifiere cu alimente și suplimente adecvate.

De ce avem nevoie de curele de detoxifiere a organismului?

Detoxifierea organismuluiAșa cum am spus anterior, organismul uman are nevoie din când în când de curățare și întreținere, adică de detoxifiere, care trebuie făcută în special dacă în alimentație noastră predomină grăsimile nesănătoare – grăsimile saturate (grăsimi de origine animală), foarte periculoase sunt grăsimile trans (chips-uri și biscuiți, cartofi prăjiți și alimente coapte cu ulei hidrogenat prelucrat) sau uleiuri hidrogenate, zahărul rafinat sau făina, produsele light și/sau tratamente medicamentoase, este nevoie de curățenie în urma miilor de chimicale care se acumulează în organism din cauza acestor produse.

Cercetările demonstrează că 90% dintre îmbolnăviri și boli sunt datorate unui colon murdar, înfundat cu reziduri metabolice. Din fericire organismul uman are propria inteligență și este capabil să ne semnaleze când are nevoie să fie curățat. În urma unor cercetări s-a ajuns la concluzia că oboseala, durerile de cap, acumulările de gaze, balonarea, constipația, indigestiile sau creșterea anormală în greutate se datorează, în mare parte, acumulării de toxine în zona colonului. Cercetările de ultimă oră înclină asupra legăturii dintre acumularea de toxine și creșterea în greutate, mai ales în ce privește grăsimea de pe burtă și dimensiunea taliei.

Curele de detoxifiere sunt benefice pentru tratarea multor afecțiuni, printre care: obezitatea, diabetul de tip 2, constipația, probleme de ficat, rinichi, etc.

Care sunt simptomele care ne arată că este nevoie de detoxifiere ?

Semnele pe care le dă organismul atunci când a acumulat prea multe toxine și are nevoie de detoxifiere sunt următoarele:

  • stare de oboseală și lipsă de energie aparent nejustificate;
  • lipsă de concentrare și/sau o memorie mai slabă;
  • poftă permanentă de dulciuri, chipsuri, biscuiți etc.;
  • dureri frecvente de cap;
  • stări de depresie sau schimbări bruște de comportament;
  • dureri inexplicabile și subite în abdomen, uneori și de mai multe ori pe zi;
  • somnolența imediat după mese, senzații de balonare;
  • indigestii sau reflux acid dupa mese;
  • supraponderalitate;
  • dificultate în efectuarea exercițiilor sport sau activităților fizice;
  • ușurința cu care apar infecțiile, mâncărimile sau ciupercile;
  • dureri ale articulaților sau rigiditatea organismului;
  • nevoia de a administra stimulente sau sedative;
  • respirație urât mirositoare și transpirație frecventă;
  • diverse alergii la mâncare sau probleme dermatologice;
  • semne de îmbătrânire prematură;
  • predispoziția de a consuma produse tip fast-food, prăjeli sau mâncăruri semi-preparate mai des de trei ori pe săptămână;

Dacă pe lângă aceste simptome se adaugă obisnuința de a fuma, de a consuma alcool, sucuri carbogazoase, dulciuri și alte substanțe nocive, cu siguranță organismul are nevoie de un “reset” – adică este nevoie de o cură de detoxifiere.

Cum și când se face detoxifierea organismului?

În principiu detoxifierea organismului trebuie să implice în special detoxifierea colonului, ficatului a rinichilor și căilor urinare. Ideal este să se facă detoxifierea defalcat, vizând:

  • detoxifierea colonului
  • detoxifierea ficatului
  • detoxifierea rinichilor și căilor urinare
  • detoxifierea plămânilor
  • detoxifiera pielii

Pentru detoxifierea tractului gastrointestinal este utilă rădăcina de păpădie, plantă care conține insulina folosită de bifidobacteria, o bacterie bună care trăiește în intestine. Se consumă sub forma de ceai. Totodată, rădăcina de păpădie ajută și la detoxifierea ficatului.

Consumul de lichide sub formă de apă plata, sucuri de fructe, sucuri de legume și ceaiuri de plante este esential pentru o detoxifiere de succes a colonului. Trebui să redus consumul de produse din carne și cereale, dar și consumul de țigări.

Fibrele solubile sunt foarte utile, cum este Psyllium – o fibră solubilă, care formează un gel voluminos în interiorul intestinelor, ajutând la “evacuarea” mai rapidă a fecalelor. Acest gel contribuie la reglarea fluxului de materiale reziduale. Reducerea timpului de tranzit previne constipatia și ajută de asemenea colonul, în “evacuarea” toxinelor și substantelor xenobiotice, care se acumuleaza in interiorul tractului gastrointestinal.

Detoxifierea rinichilor și căilor urinare – rolul rinichilor consta în filtrarea toxineleor și rezidurilor de la nivelul fluxului sanguin. În lipsa unui regim alimentar echilibrat, a apei potabile de calitate și a perioadelor de detoxifiere, toxinele se vor acumula și pot afecta nu doar funcționarea rinichilor, dar și a ficatului și organelor vecine. Simpla hidratare a organismului reprezintă un prim pas enorm către o detoxifiere eficientă.

Sucul de merișor este renumit pentru ajutorul dat tractului urinar pentru o bună funcționare a lui. Anii de cercetări au demonstrat in nenumarate rânduri că merișorul luptă eficient împotriva infecțiilor tractului urinar, efect care apare în principal ca urmare a scăderii aderenței bacteriilor de vezică urinară și uretră. De asemenea, sucul de merișor este eficient în curățarea exesului de oxalat de calciu, unul dintre factorii principali care provoacă apariția pietrelor la rinichi.

Sucul de sfeclă conține betaină, un element nutritiv foarte benefic care are capacitatea de a mări aciditatea urinei. Astfel fosfatul de calciu și acumularea de struvit de la nivelul sistemului renal sunt externalizate. În plus, betaina are calități antioxidante uimitoare. Îndepărtarea acumulărilor de calciu de la nivelul rinichilor nu numai ca duce la o îmbunătățire a funcției renale, dar previne și apariția pietrelor la rinichi.*

Sucurile de legume precum țelina, castravete, dovlecel, salată verde, morcovi, varză, spanac sau sucurile de fructe (mere, portocale, pere, ananas, piersici) au un efect pozitiv asupra sistemului renal.

Detoxifierea ficatului –  Ficatul are un rol esențial în lupta cu toxinele și substanțele care provoacă o varietate de alergii în organism. Un ficat este sănătos dacă i se oferă prin alimentație antioxidanții necesari procesului de detoxifiere. Aceștia provin din nutrienți precum extractul de lapte de ciulin, vitaminele A, C, E, seleniu, beta-caroten.

Complexul Vitamine B ajută de asemenea la detoxifierea ficatului. Vitamina B6, acidul folic și vitamina B12 sunt produse nutriționale aparte care asigură o detoxifiere optimă și îmbunătățesc funcția hepatică și pe cea a metabolismului lipidic.*

Legumele precum broccoli, varza de Bruxelles, varza și conopida sunt importante în detoxifierea ficatului. Colina (vitamina B8) în mod deosebit este necesară în metabolizarea grăsimilor.

Fructele și legumele proaspete sunt o sursă foarte bună de vitamina C si sunt esențiale pentru detoxifiere; vitamina C ajută, la rândul ei, la reducerea considerabilă a apariției efectelor secundare ale detoxifierii, cum ar fi greața ți durerile de cap.

Când se face detoxifierea?

În mod ideal, detoxifierea organismului trebuie făcută de 2 ori pe an și anume primăvara și toamna deoarece acestea sunt momentele când metabolismul nostru se schimbă radical. Tranziția de la alimentația din timpul iernii, care de obicei este una bogată în grăsimi și făinoase, și săracă în legume și fructe proaspete, la alimentația de vară are nevoie de o perioadă de acomodare. La fel se întâmplă și toamna când trebuie pregătit organismul pentru hibernare, adică să-i dăm legume, care sunt din plin în acest anotimp, tocmai ca organismul să poată face o curățire.

Tipuri de cure de detoxifiere

Curele de detoxifiere clasice sunt de 3, 5 sau 7 zile. Dieta este cel mai frecvent mijloc de detoxifiere, prin utilizarea de plante sau ceaiuri în alimentația zilnică, sau alte metode, mai radicale, ca hidroterapia colonului, curatarea organismului prin post negru, etc.

Detoxifiere pe cale naturală – Detoxifiere cu suplimente BIO

Regulile unei diete de detoxifiere sunt moderația și creșterea susținută a aportului de legume și fructe. Modalitate de detoxifiere recomandată de specialiști este cea facută pe cale naturală, printr-o alimentatie adecvată. Ingredientele cheie în detoxifierea naturală sunt legumele și fructele + apă (cel putin doi litri pe zi).

Există multe diete populare de detoxifiere, bazate pe consum mărit de apă, apă cu lămâie, diete pe bază de fructe și legume cu multe fibre, etc.

Totuși, în zilele noastre este din ce în ce mai greu să găsim fructe și legume de calitate (nutritiv vorbind) fără să fie tratate cu diverse insecticide, pesticide, etc. și este tot mai greu să avem un stil de viață echilibrat cu mese la ore regulate, de aceea este aproape imposibil să facem cure de detoxifiere eficiente, de aceea este foarte important, pe lângă dieta echilibrată să apelăm la suplimente și pachete specializate de detoxifiere, suplimente bio, din plante și ingrediente naturale bio. Un astfel de pachet complet pentru detoxifierea organismului în 30 de zile este următorul:

Detoxifiere naturala

BENEFICII SI EFECTE

Pachetul de Detoxifiere Life Care are rol de purificare și activare a organelor interne, fiind un pas foarte important și in procesul de slăbire.
Pachetul contine:
  1. Life Impulse® SlimME – capsule pentru slabit (2 cutii, 30 capsule / cutie) Actiuni: grabeste metabolizarea grasimilor, iti inhiba pofta de mancare si suprima depozitarea grasimilor
  2. Smoothie cu tarate de psyllium Vegan Detox Smoothie Meal Balance® (cutie 150 g) Actiuni: ajuta la detoxifierea colonului, la reducerea colesterolului din sange, usureaza tranzitul intestinal si poate reduce riscul bolilor de inima.
  3. Life Impulse® MultiPlusVit ( 30 de capsule) Actiuni: confera organismului forta si energie, ajuta in diminuarea starilor de oboseala, contribuie la functionarea normala a sistemului nervos, osos, muscular si a celui imunitar.
  4. Life Impulse® Renalo Complex (30 capsule cu seminte de dovleac) Actiuni: pentru mentinerea sanatatii intregului sistem urinar, inclusiv rinichi si prostata.

Comandă acum pachetul complet de detoxifiere, la numărul de telefon de mai jos, și îl primești la prețul promoțional de:

 164,99 Lei

pe lângă prețul promoțional, beneficiezi de:

 1 Cadou surpriză + Transport GRATUIT!

Nu rata oferta, comandă acum la numărul: 0722.243.094

*Plata se face in sistem ramburs – deci plătiți doar în momentul în care curierul vă aduce coletul.

Solicită detalii despre produs, la următoarele date de contact:

Telefon:0722243094

E-mail: adi.adochitei@gmail.com


 * Notă: Toate articolele/informațiile de pe acest site, sau din materialele prezentate/promovate pe site NU vor să ignore/înlocuiască sfaturile unui medic specialist. Recomandăm consultarea unui medic specialist înainte de luarea oricărei decizii referitoare la sănătatea dumneavoastră, indiferent că este vorba despre slăbire, detoxifiere sau alte afecțiuni/boli. Rezultatele prezentate pe site pot să difere de la o persoană la alta în funcție de diverși factori precum răspunsul organismului, modul de înțelegere și de aplicare a tratamentului, regimul alimentar, factorul mental, incidența cu alte boli/tratamente, de aceea rezultatele pot fi diferite de la o persoană la alta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.